Moderna språk

Utbildning inom albanska, finsk-ugriska språk, romanska språk, slaviska språk och tyska. Mer än 140 kurser och tre masterprogram.

NYTT MASTERPROGRAM!
HT 2019 startar Masterprogram i ryska språket i internationella relationer. Läs mer här!

Behörighetstest i spanska, franska, tyska
Vill du läsa spanska, franska, tyska, men saknar behörighet från gymnasiet? Läs mer här!

Välkommen till Moderna språk höstterminen 2019!

Välkommen att studera vid Institutionen för moderna språk höstterminen 2019!
   Till dig som blivit antagen finns information här om kursstart och scheman.
   Om du ännu inte sökt någon kurs har du fortfarande chansen att göra en sen anmälan på www.antagning.se till många (men inte alla!) av våra kurser.

Våra språk och kurser

Institutionen för moderna språk erbjuder mer än 140 kurser i femton olika språk. Våra ämnesområden är albanska, finsk-ugriska språk, romanska språk, slaviska språk och tyska. Här finns utbildning på grund- och avancerad nivå såväl som på forskarnivå. Varje år läser omkring 1600 studenter någon av våra kurser.

Välj den kurs som intresserar dig och som du har behörighet till. I många av våra språk finns det både mera omfattande kurser (på hel- eller halvfart) och lite mindre kurser. För en A-kurs i franska, italienska, spanska eller tyska behöver du behörighet i språket från gymnasiet (om du inte har det kan du pröva dina kunskaper i språket eller välja en introduktionskurs i de ämnena) - i övriga språk kräver A-nivån inga förkunskaper i språket. Många kurser är IT-distanskurser, som du kan läsa oberoende av var i världen du befinner dig.