"Det spanska språkets historia och variation" i Spanska B

Det spanska språkets historia och variation är en delkurs på 7,5 hp som ingår i Spanska B. Kursen anordnas särskilt för Uppsala universitet av Centro de Lenguas e Intercambio Cultural (Clic) i Sevilla, Spanien.

Kursen kan i normala fall läsas på plats i Sevilla eller följas på distans från Uppsala. På grund av Covid-19-pandemin är det oklart när kursen kan läsas på plats i Sevilla.

INFORMATION

Inför terminsstarten kommer studenter som sökt kursen att få ett mejl med datum, plats och tid för ett informationsmöte angående utlandskursen. På detta informationsmöte ordnas med kontaktuppgifter och andra praktiska detaljer, så närvaro är av vikt.

Skolan

Kursen anordnas av Centro de Lenguas e Intercambio Cultural (Clic) i Sevilla, Spanien. Clic är en språkskola som är specialiserad på spanska som främmande språk, lärarutbildning och didaktik.

Språkskolans webbplats

https://clic.es/

Adress

Centro de Lenguas e Intercambio Cultural
Calle Albareda 19
41001 Sevilla
Spanien

Telefon

+34 95 450 21 31

DATUM

Kursen ges vecka 40 till 43 under höstterminen och vecka 10 till 13 under vårterminen.

BOENDE

Boende under den fastställda studieperioden i Sevilla anordnas genom Clic och betalas av studenten själv, vanligen genom banköverföring innan avresan.

Våra studenter bor oftast i en piso compartido, vilket innebär att du kommer att vara inhyrd hos en spanjor eller familj, eller dela lägenhet med andra studenter, men äter på egen hand var och när du vill.

Du betalar själv för mat och dryck under dina utlandsstudier

Du kommer att få kontaktuppgifter till din värd före avresan och vi rekommenderar starkt att du kontaktar denne per telefon eller e-post så att hen vet när du kommer. Det är viktigt eftersom missförstånd kan få obehagliga konsekvenser som att du har fel adress, att ingen är hemma när du anländer eller att din värd sover när du kommer fram.

Det finns också möjlighet att bo på Clics residencia, men denna form av boende brukar vara dyrare, och man hamnar då tillsammans med andra utländska studenter, vilket inte är optimalt för språkträningen. 

FÖRSÄKRING & SJUKVÅRD

Under din studietid utomlands är du försäkrad genom Kammarkollegiets försäkring Student UT. Du hittar villkor för försäkringen på Kammarkollegiets webbplats.

Du ansvarar själv för ditt försäkringsskydd utöver Kammarkollegiets försäkring. 

Vi rekommenderar att du beställer ett europeiskt sjukförsäkringskort (EU-kortet) från Försäkringskassan. EU-kortet ger dig rätt till sjukvård och tandvård på samma villkor som de som bor i landet.

Se också gärna Utrikesdepartementets reseinformation.